certifikat se

Varför måla taket?

Ett målat tak får en ny slitstark och skyddande yta som motstår väder och vind. Det blir nästan som nytt och är vackert att vila ögonen på. Stora temperaturskillnader, sol och regn sliter hårt på taket, som riskerar att få fukt- och frostskador. Detta kan avhjälpas med professionell taktvätt och takfärg.

Arbetet med tvätt och målning tar två arbetsdagar, så du slipper ett långvarigt byggkaos. Rengöringen görs med en särskild högtryckstvätt som avlägsnar alger och smuts och efterlämnar en fullständigt ren yta. När taket har torkat målas det två till tre gånger med Nowocoat takfärg, beroende på taktyp. Om taket är mycket poröst kan det med fördel grundmålas. Låt en professionell takmålare göra en bedömning av taket, och välj vilket färgsystem som ska användas utifrån den.

Kom ihåg att alltid anlita en professionell takmålare för att säkerställa ett hållbart resultat. För att vara säker på att du får en kvalitetsprodukt kan du be om ett intyg som visar att takfärgen som används har genomgått olika tester i enlighet med internationella standarder. Nowocoat har ett eget test- och utvecklingslaboratorium med mycket högkvalificerade kemiingenjörer och labbtekniker som har mer än 45 års erfarenhet.

Ett vanligt villatak kan målas för cirka 15–25 000 kr beroende på antalet kvadratmeter och andra faktorer. När taket väl är målat kan du njuta av det i mer än tio år, förutsatt att du underhåller det med en årlig algbehandling med Neutralon. Neutralon är det enda danskproducerade algmedlet som är godkänt av Miljøstyrelsen.